Hollandse biefstuk met shiitake en oesterzwammen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

4 Hollandse biefstukken van circa 150 g per stuk
zout en peper
3 el (vloeibare) boter
2 sjalotjes, gesnipperd
100 g shiitake, in plakjes
200 g oesterzwammen, in stukjes

Bereidingswijze

Stap 1
Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast en wrijf het in met zout en peper. Verwarm een eetlepel boter in de pan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de paddestoelen toe en laat circa één minuut meebakken.

Stap 2
Schep alles uit de pan en verwarm twee eetlepels boter. Bak op hoog vuur de biefstukken om en om bruin in circa 2 minuten per kant. Zodra het vlees omgedraaid wordt mogen de paddestoelen en uitjes weer in de pan om nog even mee te bakken. Serveer direct met een groene salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!