Hollandse gehakt­balletjes met een salsa van tomaat en citrus
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Bijgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend

Ingrediënten

250 g half om half gehakt
Mespuntje kruidnagelpoeder
Mespuntje cayennepeper
1 tomaat, ontveld en in blokjes
­1 sinaasappel, dikgeschild en in stukjes
1 sjalotje, geschild en fijngesnipperd
­Sap van 1 limoen
­2 eetlepels olijfolie
­1 eetlepel gembersiroop
­1 eetlepel gehakte munt

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng het gehakt met het kruidnagel­ poeder en de cayennepeper, breng op smaak met zout en peper en draai er gehaktballetjes van. Bak ze en steek ze per twee stuks op een satestokje.

Stap 2.
Meng de overige ingredienten met elkaar.

Stap 3.
Verdeel de salsa over amuseglaasjes en zet er de prikker met gehaktballetjes in.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!