Ingrediënten
- 750 g riblappen
- 3 grote uien
- 50 g braadboter
- 2 theel. bruine basterdsuiker
- 1 eetl. bloem
- 4 dl vleesbouillon, uit een pot of van een tablet
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnageltjes
- 3 eetl. azijn
- Zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd het vlees in blokken van ca. 3 x 3 cm of vraag uw Keurslager om dit te doen. Snipper de uien grof. Verhit de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui omscheppend in de braadboter kleuren en laat de suiker en de bloem kort meebakken. Blus af met de bouillon en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 2.
Schep het vlees met het uitgelopen vocht bij de saus, schep goed om, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de hachee met het deksel op de pan 1,5 a 2 uur zachtjes stoven. De saus mag niet koken. Schep af en toe om en voeg zonodig een extra scheut water toe als het vlees te droog mocht worden. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper.
Lekker met winterse groenten als rodekool of spruitjes en gekookte aardappelen of aardappelpuree.