Hollandse kroketten
langer dan 60 minuten
Frituren
4 personen
Tussengerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g soepvlees (rundvlees)
  • 400 ml bouillon van bouillonblokje (rund)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 30 g peterselie, fijngesneden
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 250 ml paneermeel
  • 2 liter frituurolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon met het vlees langzaam aan de kook. Laat het vlees in ongeveer 2 uur zachtjes gaar worden. Zeef de bouillon en bewaar 200 ml bouillon.
  2. Snijd het vlees klein. Smelt de boter in een pan, doe de bloem erbij en gaar die al roe­rend in ongeveer 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij en blijf roeren tot er een gladde massa ontstaat. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Roer het vlees en de peterselie erdoor en laat alles nog ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng dit op smaak met peper, zout en noot­ muskaat en laat het afkoelen in de koelkast.
  3. Klop in een bord het ei los. Doe het paneer­meel op een ander bord. Snijd het afgekoelde mengsel in 8 porties. Vorm van elke portie een kroket en rol die losjes door het paneermeel. Rol de kroket door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Ga zo door en bewaar de kroketten afgedekt in de koelkast.
  4. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur 4 kro­ketten tegelijk in ongeveer 4 minuten mooi bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Voedingswaarde per persoon
600 kcal (2520 kj). eiwit: 34 g. vet: 32 g (waarvan 24 g onverzadigd). koolhydraten: 42 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!