Ingrediënten
500 g hamlappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
6 eetlepels olijfolie
1 kleine pompoen, in miniblokjes
2 rode paprika’s, in miniblokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in miniblokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g minizilveruitjes zoetzuur
Halve eetlepel chilisaus
300 g voorgekookte minikrieltjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng de blokjes vlees met de knoflook, tijm en twee eetlepels olijfolie. Rijg ze aan een stokje. Bak de spiesjes in een koekenpan of grillpan, op niet te hoog vuur, in tien minuten rondom bruin.
Stap 2.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de minikrieltjes in vijf minuten goudbruin. Voeg de blokjes pompoen, rode paprika, tomaat en knoflook toe en bak het geheel nog tien minuten.
Stap 3.
Roer de chilisaus door de groenten en schep er als laatste de zilveruitjes bij. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje balsamicoazijn.
Serveer met de gegrilde spiesjes