Hollandse salade met dadels en geitenkaas
20-40 minuten
Blancheren
4 personen
Tussengerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 gekookte rode biet
  • 8 regenboogwortels
  • 100 g haricots verts
  • 50 g babyspinazie
  • 1 stronkje witlof (75 g)
  • 2 stronken bleekselderij
  • 4 Medjoul dadels, ontpit in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 150 g harde belegen geitenkaas
  • 1 el basilicum-olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de biet in niet te kleine blokjes.
  2. Schil de regenboogwortels en kook ze afzonderlijk per kleur in 9 minuten gaar.
  3. Blancheer de haricots verts 4 minuten in kokend water. Breng de groenten op smaak met olijfolie, peper en zout.
  4. Was de bleekselderij en snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm. Maak met een kaasschaaf vierkante plakken van de geitenkaas.
  5. Verdeel de rode biet, regenboogwortels, haricots verts, spinazie, witlof en bleekselderij over het bord en druppel er wat basilicum-olijfolie overheen. Voeg tot slot de dadels en de geitenkaas toe.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 577 KCAL (2384 KJ). VET: 54,1 G (WAARVAN 34,9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 11,1 G. KOOLHYDRATEN: 8,2 G.

TIP: Serveer de Hollandse salade met rose gebakken varkenshaasje!

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!