Hollandse tomatensoep met geroosterde druiven
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe trostomaten, in grove stukken
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels medium sherry
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 tros blauwe druiven
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 8 pecannoten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.Doe de trostomaten in een pan die in een oven kan. Voeg 4 eetlepels olijfolie, de frambozenazijn en de laurierblaadjes toe, geef er smaak aan met peper en zout en plaats het geheel 45 minuten in de oven.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit hierin 5 minuten de halve uienringen en blus ze af met sherry.
  3. Neem de pan uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Voeg het rode uienmengsel toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
  4. Knip kleine trosjes van de druiven en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze in de oven en rooster ze ongeveer 15 minuten.
  5. Warm de soep goed door en verdeel ze over 4 kommen. Leg er de druiventrosjes in met enkele geroosterde pecannoten. Druppel er tot slot wat walnootolie in.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 600 KCAL (2520 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 57 G (WAARVAN 50 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!