Hollandse zuurkool met rookworst
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 kruidnagels
  • Scheutje melk
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water samen met de zuurkool in een grote pan. Voeg het bouillonblokje en de kruidnagels toe. Zet het vuur laag en laat het in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  2. Haal de kruidnagels eruit en giet af. Stamp alles fijn en voeg een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de rookworst 15 minuten zacht wellen in warm water (tegen het koken aan), snijd schuine plakjes en verdeel ze over de zuurkool.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 37 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD).
KOOLHYDRATEN: 50 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!