Ingrediënten
750 g runderstoofvlees
3 uien
2 teentjes knoflook
60 g braadboter
1 eetl. paprikapoeder
Zout en versgemalen peper
1 blikje tomatenpuree
0,5 l vleesbouillon, uit een pot of van tabletten
2 rode paprika's
1 dl kookroom
Allesbinder of aangeroerde maïzena
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm of vraag de Keurslager dit te doen. Snipper de uien grof en de knoflook fijn.
Stap 2.
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties regelmatig omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in de braadboter licht kleuren en laat de knoflook kort meebakken. Bestrooi met het paprikapoeder en wat zout en peper en voeg de tomatenpuree toe. Laat kort bakken en blus af met de bouillon. Schep de blokjes vlees met het uitgelopen vocht weer in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1,5 tot 2 uur stoven. De saus mag niet koken. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de paprikareepjes 10 minuten meestoven. Voeg de room toe, bind de saus met allesbinder of maïzena en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Geef er gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of pasta bij. Kies stevige groenten als sperziebonen.