Hongaarse stoofschotel van rundvlees
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Hongaars
Winter
Hongaarse-stoofschotel-Proef-3-2022-LR--eeefe809-41ac-40ee-96bd-c57b427e619a.jpg

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen
  • 3 el bloem
  • 3 tl karwijzaad
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tabletten rundvleesbouillon
  • 500 ml kokend water
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g vastkokende aardappels
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Stooftijd: 2 uur

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit in een ruime pan de gesnipperde uien en voeg de geperste knoflook toe. Laat de uien en de knoflook 5 minuten op laag vuur zacht worden. Voeg daarna karwijzaad, paprikapoeder, laurierblaadjes, peper en zout.
  2. Doe de de tomatenpuree erbij en laat dit even meebakken. Voeg daarna water en bouillontabletten in de pan toe.
  3. Snijd de riblappen in blokjes en haal de blokjes vlees door de bloem. Bak dit apart in een koekenpan in 3 eetlepels olijfolie rondom bruin en voeg het daarna toe aan de saus.
  4. Zet het vuur laag en laat het vlees in 2 uur gaar stoven. Roer af en toe goed door. Snijd de aardappels in blokjes. Voeg het laatste half uur de gesneden rode paprika (stukjes van 4 cm), de aardappelblokjes en stukjes tomaat toe. Leg het deksel schuin op de pan.
  5. Serveer de goulash met gekookte rijst, aardappelpuree of donkerbruin boerenbrood.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1027 KCAL (4264 KJ). EIWIT: 57 G. VET: 75 G (WAARVAN 42 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

TIP:
Je kunt de goulash verdelen over 4 vuurvaste kommen en afdekken met bladerdeeg. Het beste doe je dat als de goulash bijna is afgekoeld. Verwarm de oven op 225 graden. Smeer de randen van de kommen in met water en plak het bladerdeeg goed op de randen vast. Meng een losgeklopte eierdooier met 1 eetlepel water. Bestrijk het bladerdeeg met het eiermengsel en plaats de kommen voor 15 tot 20 minuten in de oven.

TIPS VOOR BIJGERECHTEN:
Gekookte witte rijst
Aardappelpuree
Donkerbruin boerenbrood

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!