Ingrediënten
4 varkensschnitzels
100 gram
Hongaarse salami
1 rode paprika
40 gram boter of 3 el. olie
Voor de saus:
1 kleine ui
1 klein blikje tomatenpuree
2 tl. paprikapoeder
1/4 l. vlees- of kippenbouillon, uit
een pot of een tablet
1 potje crème fraiche (125 gram) zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Vraag de slager naar platte schnitzels. Beleg ze met de plakjes salami. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en de kwarten in de lengte in repen. Verdeel de paprikarepen over de schnitzels en rol ze strak op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker.
Bak de rolletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin. Snipper intussen de ui. Neem de rolletjes uit de pan. Laat de ui in de boter of olie licht kleuren. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en laat al roerend kort meebakken. Blus af met de bouillon en roer de crème fraiche door de saus. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Leg de rolletjes terug in de zachtjes pruttelende saus. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stoven. Lekker met rijst, pasta, gekookte aardappelen of aardappelpuree en sla.