Hotdog met pittige baconkaassaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 8 Frankfurter worstjes
  • 8 hotdogbroodjes, opengesneden

Kaassaus

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml melk
  • 100 g cheddar kaas
  • 2 eetlepels tabasco (let op: pittig!)

Bacon en maïs

  • 6 plakjes dik gesneden bacon, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 150 g maïskorrels (blikje)
  • 60 g verse peterselie, gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en gaar het in 1 minuut goudbruin. Klop de melk erdoor en laat het doorkoken tot deze na ongeveer 5 tot 6 minuten iets is ingedikt. Voeg in kleine hoeveelheden wat kaas toe aan de melk. Zorg ervoor dat de kaas volledig is gesmolten voordat er meer toegevoegd wordt. Breng het eventueel op smaak met wat tabasco. Houd de kaassaus warm en roer regelmatig, zodat de saus mooi glad blijft.
  2. Bak de bacon in een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot deze bijna krokant is. Voeg de rode ui en uitgelekte maïs toe. Bak dit in 3 tot 4 minuten. Roer de peterselie erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Gril Frankfurter worstjes in een grillpan ongeveer 7 tot 9 minuten gaar totdat ze warm zijn (regelmatig draaien). Leg de Frankfurter worstjes in de broodjes en leg er bacon en maïs op en schenk er vervolgens wat kaassaus over.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!