Houthakkersteaks met rode wijn jus en zuurkool
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 houthakkersteaks; De houthakkersteak is een populair product in de toonbank van de Keurslager. Een lekker mager filetlapje omwikkeld met ontbijtspek en gemarineerd met een passende kruidenolie. Vraag ernaar bij de Keurslager, hij maakt de houthakkersteak graag voor je!
  • 50 gram boter
  • 1-2 el honing
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 1 knolselderij, geschild en in stukken
  • 500 gram zuurkool naturel
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Een mooie maaltijd van sappig varkensvlees met een smaakvolle jus
  2. Breng de knolselderij aan de kook in een bodempje water met zout en kook het in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Spoel de zuurkool af en kook het de laatste 5 minuten mee met de knolselderij. Giet het geheel in een vergiet en laat goed uitlekken. Stamp de groenten tot een smeuïge stamppot en roer er 25 gram roomboter doorheen.
  4. Bak de houthakkerssteak in de resterende roomboter met een scheutje olie in 12-15 minuten zachtjes gaar. Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie.
  5. Laat de pan op laag vuur staan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Laat de jus licht karamelliseren en voeg de balsamicoazijn en een scheut water toe. Laat het geheel iets inkoken.
  6. Serveer de houthakkersteaks met de zuurkoolstamppot met een kuiltje gevuld met de jus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!