Hutspot, met klapstuk
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Winter

Ingrediënten

500 g klapstuk
500 g aardappelen geschild en gesneden
250 g winterwortels geschrapt en fijn gesneden
250 g uien geschild en fijn gesneden
50 g boter
2 eetlepels azijn
1 eetlepel mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng in een pan 2 dl water aan de kook met wat zout. Doe het klapstuk in de pan, laat een uur koken met het deksel op de pan.

Stap 2.
Schep het vlees uit de pan. Doe de aardappelen, wortels en uien in de pan met het kookvocht en leg het klapstuk er bovenop. Laat 20 – 25 minuten koken.

Stap 3.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Giet de aardappelen en wortels af, maar vang een beetje van het kookvocht op. Stamp het door elkaar en roer er de azijn, mosterd, peper, zout en een beetje kookvocht door.

Stap 4.
Doe de stamppot in een schaal. Snijd het klapstuk in plakken en leg deze bovenop de hutspot. Lekker met piccalilly.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!