Ingrediënten
700 g klapstuk
1 dl rode wijn
1 dl rode wijnazijn
2 blaadjes laurier
5 takjes peterselie
1 kruidnagel op een sjalotje geprikt
zout en peper
700 g kruimige aardapppels, geschild en in blokjes
200 g winterwortel, geschild en in schijfjes
300 g pastinaak, geschild en in schijfjes
100 g uien, in ringen
50 g boter
vers geraspte nootmuskaat
grove mosterd
Bereidingswijze
Breng de wijn en azijn met de kruiden aan de kook. Wrijf het vlees in met zout en peper en leg het in de pan met wijn en kruiden, voeg zo veel water toe dat het vlees net onder staat en laat het in circa 1,5 à 2 uur tegen de kook aan garen. Neem het klapstuk uit de pan en zeef de bouillon. Houd het klapstuk warm in een beetje bouillon. Kook de aardappels, wortels, pastinaak en ui in ruim water met zout en laat op zacht vuur in gesloten pan 25 minuten stoven. Giet de groenten af en stamp of roer met de boter tot een grove stamppot. Breng de hutspot op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Snijd het klapstuk in plakken er serveer samen met de hutspot en mosterd.