Huzarensalade-nieuwe-stijl
40-60 minuten
Blancheren
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g kalkoenfilet, vleeswaren in smalle reepjes gesneden
  • 1 zoete aardappel van 500 g
  • 2 courgettes
  • 2 Elstar-appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Peper, zout
  • Bosje bieslook
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • Zakje veldsla à 80 g
  • 8 kwarteleitjes, hardgekookt en gepeld

Bereidingswijze

  1. Haal de zoete aardappel, de courgettes en de appels door de spiraalsnijder. Besprenkel de appelslierten direct met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  2. Blancheer de courgette samen met de erwtjes 2 minuten en de zoete aardappel 3 minuten en koel direct met koud water.
  3. Meng de kalkoenfiletreepjes, courgette, erwtjes, zoete aardappel, appel, rode ui en sinaasappelrasp met wat peper en zout en bieslook. Meng crème fraîche met kerriepoeder en gembersiroop en schep dit door het groentemengsel.
  4. Verdeel de veldsla over een schaal. Schep hier de salade op en garneer met de kwarteleitjes. Of zet een steker op het bord met daaromheen de veldsla. Vul de steker met salade en druk de inhoud goed aan. Verwijder de steker en garneer met kwarteleitjes en sprietjes bieslook.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 495 KCAL (2080 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 13 G (WAARVAN 7 G
ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 61 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!