Iberico-karbonade met patatas bravas
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 Ibericokarbonades
900 g vastkokende aardappelen, in blokjes
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse tijmblaadjes
Rasp van 1 citroen
200 g zoete tomaten, in stukken
1 teentje knoflook
1 sjalotje, gepeld en in stukken
1 rode peper, gehalveerd, zaadjes eruit
1 eetlepel grof gehakte basilicum
1 eetlepel limoensap
Halve eetlepel honing

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Stap 2.
Bestrooi de aardappeltjes met peper, zout, tijm en citroenrasp en schep dit goed door elkaar. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Bak de aardappeltjes in 30 tot 40 minuten krokant en goudbruin.

Stap 3.
Maal de peper, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Doe het geheel in een kommetje en roer de basilicum, limoensap en honing erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 4.
Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades rondom bruin. Zet het vuur lager en laat het vlees nog 3 à 4 minuten zachtjes bakken

Stap 5.
Bestrooi de karbonades met grof zeezout en vers gemalen peper en serveer ze met de patatas bravas en tomatensalsa.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!