In port gemarineerde verse vijgen met vanille-ijs
0-20 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

8 vijgen
200 g suiker
200 ml water
200 ml rode port
250 g vanille-ijs

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng het water met de suiker en de port aan de kook.

Stap 2.
Snijd de vijgen in vier parten (maar niet helemaal door). Pocheer ze kort in het vocht (afhankelijk van hoe rijp ze zijn).

Stap 3.
Haal de vijgen eruit en laat de marinade inkoken tot een stroperige saus.

Stap 4.
Leg de vijgen in een diep bordje, leg in elke vijg een bolletje vanille-ijs en druppel er wat van de ingekookte marinade overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!