Ingrediënten
1 verse halve ananas 250 g suiker
250 ml water
1 takje rozemarijn
1 vanillestokje, gespleten 2 steranijs
1 halve citroen
1 halve sinaasappel
3 Bastognekoeken
Kokosroomijs, een bolletje per persoon
Bereidingswijze
Stap 1.
Breng water aan de kook met de suiker, rozemarijn, het vanillestokje, de ster anijs, halve citroen en de halve sinaasappel.
Stap 2.
Maak de ananas schoon en gebruik de helft. Halveer deze helft in de lengte en snijd de harde kern eruit. Halveer nog een keer in de lengte en snijd er brede stukken van.
Stap 3.
Leg de ananas in de marinade en breng dit opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit als de marinade kookt en laat het geheel afkoelen.
Stap 4.
Schep een deel van de marinade (het vocht) in een kleiner pannetje en laat dat voor een kwart inkoken tot een siroop.