In steranijs en rozemarijn gemarineerde ananas
0-20 minuten
Koken
4 personen
Nagerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­ 1 verse halve ananas ­ 250 g suiker
­ 250 ml water
­ 1 takje rozemarijn
­ 1 vanillestokje, gespleten ­ 2 steranijs
­ 1 halve citroen
­ 1 halve sinaasappel
­ 3 Bastognekoeken
Kokosroomijs, een bolletje per persoon

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng water aan de kook met de suiker, rozemarijn, het vanillestokje, de ster­ anijs, halve citroen en de halve sinaasappel.

Stap 2.
Maak de ananas schoon en gebruik de helft. Halveer deze helft in de lengte en snijd de harde kern eruit. Halveer nog een keer in de lengte en snijd er brede stukken van.

Stap 3.
Leg de ananas in de marinade en breng dit opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit als de marinade kookt en laat het geheel afkoelen.

Stap 4.
Schep een deel van de marinade (het vocht) in een kleiner pannetje en laat dat voor een kwart inkoken tot een siroop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!