Indiaas curry stoofgerecht van runderlappen
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Indiaas

Ingrediënten

700 g riblappen, in blokjes van 3×3 cm
2 el zonnebloemolie
2 grote uien, gesnipperd
500 g trostomaten, fijngehakt
3 el milde currypasta
zout
500 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees in twee porties om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de ui in het braadvet glazig, voeg de tomaten en de currypasta toe en bak al roerend mee.

Doe het vlees terug in de pan, bestrooi met een theelepel zout en giet de kokosmelk erbij, roer alles om en giet zoveel water bij tot het vlees onder staat. Laat met het deksel op de pan in circa 2 uur stoven. Controleer af en toe of er genoeg vocht bij het vlees zit, voeg anders wat water toe. Lekker met basmatirijst en komkommersalade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!