Ingrediënten
400 g rundergehakt
2 el olie
1 grote ui, gesnipperd
zout en peper
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
2 à 3 el currypasta (pataks)
1 blikje tomatenblokjes van 400 g
bosje koriander, gehakt
1 dl dunne yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de ollie in een stoof- of hapjespan en fruit de ui op zacht vuur lichtbruin. Kruid ondertussen het gehakt met zout en peper en rol er kleine balletjes van. Voeg de blokjes aardappel en currypasta toe aan de gefruite ui en bak op zacht vuur een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes en 2 dl water toe en laat de saus op zacht vuur aan de kook komen. Leg de balletjes in de saus, roer er voorzichtig door en laat zonder deksel 20 minuten zachtjes koken. Roer er op het laatste moment de koriander en yoghurt door of doe dit pas op het bord. Lekker met basmatirijst en naanbrood.