Indiase ragout in een broodje
0-20 minuten
Stoven
4 personen
Lunch
Rund
Indiaas
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlap, in blokjes gesneden
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 3 el garam masala
  • 1 ui
  • 1 verse rode pepers, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 duimgroot stuk gember, geschild en fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 el citroensap
  • 1 klein bosje verse koriander, grof gehakt
  • ¼ rode ui, fijngesneden
  • 4 harde pistoletjes, uitgehold
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Stooftijd: 4 uur

  1. Meng de yoghurt en 1 el garam masala met het rundvlees in een kom. Dek de kom af met plastic folie en zet deze in de koelkast om 1 tot 2 uur (of een nacht) te marineren.
  2. Bak in een braadpan (op hoog vuur) de rundvleesblokjes mooi bruin in 5 tot 6 minuten. Giet het vocht af. Zodra het vlees bruin is, de ui toevoegen en het vuur laag zetten. Roer en bak 4 tot 5 minuten tot de ui zacht begint te worden.
  3. Voeg 3 el garam masala, rode pepers, knoflook en gember toe. Bak dit 3 tot 4 minuten. Roer daarna tomatenpuree, bouillon, tomatenblokjes en citroensap erdoorheen, breng het aan de kook en stoof 3 tot 4 uur op laag vuur. Voeg eventueel peper en zout toe. Vul de broodjes en strooi er wat rode ui en korianderblaadjes overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 10 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!