Indisch gekruid stoofvlees
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters

Ingrediënten

800 g doorregen runderlappen in blokjes
zout en peper
4 el zonnebloemolie
zware ovenbestendige braadpan of casserole met deksel
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook, gehakt
25 g verse gember, gehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 el tomatenpuree
5 el ketjap manis
8 dl warme vleesbouillon

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 250ºC. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut. Giet de ketjap over het vlees en vul verder aan met de vleesbouillon tot het vlees onder staat. Laat alles aan de kook komen.

Stap 2
Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. De saus kan eventueel gebonden worden met allesbinder of maïzena. Serveer het vlees met bijvoorbeeld rijst en gestoomde groenten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!