Ingrediënten
1 kg kippendijen, zonder been
500 ml kippenbouillon (check hoeveelheid die nodig is om de kippendij onder te laten staan)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in halve ringen
Bosje lente-ui, in stukken van 5 cm
100 g kastanjechampignons, in kwarten
200 g wortel, in plakjes
200 g gesneden spitskool
200 g gebroken sperziebonen
2 hardgekookte eieren, in plakjes
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel rietsuiker
800 g aardappelpuree
50 g paneermeel
25 g boter
Handvol cashewnoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kippendij in de bouillon gaar in ongeveer 15 minuten. Bewaar de bouillon en snijd de kippendij in stukjes.
Stap 2.
Fruit de ui glazig in de olijfolie, voeg de lente-ui en champignons toe en bak deze even mee.
Stap 3.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg kip, wortel, spitskool en sperziebonen toe. Hierna de ui, lente-ui en champignons. Voeg de suiker en ketjap toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Pas op dat het niet droog kookt.
Stap 4.
Schep het geheel in een ingevette ovenschaal, verdeel er de plakjes ei overheen en schep de aardappelpuree er bovenop. Strooi er paneermeel overheen, verdeel stukjes boter over het geheel en plaats de schaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Stap 5.
Maak het gerecht voor het opdienen af met de gehakte cashewnoten.