Ingrediënten
600 g half-om-half gehakt
12 plakken parmaham
2 eieren
200 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ui, fijngesneden
5 zongedroogde tomaatjes, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
6 eetlepels paneermeel
1 theelepel zout
3 theelepels Italiaanse kruiden
4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 140 graden.
Stap 2.
Breek de eieren in een kom. Voeg het gehakt, kaas, ui, tomaatjes, knoflook, zout en het paneermeel toe en meng alles door elkaar. Strooi de Italiaanse kruiden erover en besprenkel het met de olie.
Stap 3.
Leg de ham in de vormpjes van een muffinbakvorm en verdeel ook het gehaktmengsel over de vakjes.
Stap 4.
Bedek de bakvorm met aluminiumfolie en bak dit een uur in de oven tot het gaar is. Haal na 40 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat de bovenkant bruin bakt. Laat de gehaktmuffins iets afkoelen en serveer ze heel of door de helft.