Italiaans–Spaanse vleeswarenschotel
0-20 minuten
Overig
8 personen
Hapjes/Amuse
Vleeswaren
Internationaal
Feesten en partijen
Ingrediënten
- 150 g Coppa di Parma
- 150 g serranoham
- 150 g Spianata Romana met truffel
- 150 g chorizo
- 150 g pepersalami
- 150 g mortadella
- 40 g rucola
- 2 ciabatta-broden
- Tomatentapenade
- 16 olijven
- Halve meloen
- 4 takjes basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
1. Maak de rucola aan met olijfolie en versgemalen peper en zout.
2. Steek de meloen met de serranoham aan spiesjes, net als de olijven en chorizo.
3. Leg alle vleeswaren en de spiesjes mooi op een plank, met een bakje tomatentapenade
ertussen.
4. Garneer het geheel met basilicumtakjes, rucola en eventueel extra olijven. Serveer de plank met brood.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 640 KCAL
(2690 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 37 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 42 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!