Italiaans stoofpotje met tagliatelle
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5×5 cm
Geraspte schil van 1 sinaasappel
150 g gerookte spekblokjes (Pancetta)
2 uien, fijngesneden
5 teentjes knoflook, geperst
2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven
100 g winterwortel, in plakjes
Halve prei, in ringen
1 stengel bleekselderij, gesneden
3 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel tomatenpuree
6 rozemarijntakjes
3 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
1 eetlepel bloem
300 g tagliatelle

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak het spek op laag vuur krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak in 10 minuutjes zachtjes mee. Haal het spek en de groenten uit de pan.

Stap 2.
Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op hoog vuur rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en het spekgroentenmengsel toe en bak dit nog even kort mee.

Stap 3.
Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ongeveer 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Stap 4.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 5.
Roer 1 eetlepel boter zacht en meng dit met de bloem tot een vloeibaar geheel. Roer dit door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog goed door.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!