Italiaans varkensrack
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 varkensribstuk van circa 1,5 kg
350 ml olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
3 fijngehakte teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
8 verse jeneverbessen
1,5 l volle melk

Bereidingswijze

Stap 1.
Het vlees met keukengaren opbinden zodat het in model blijft, en inwrijven met zout en peper. De olie en azijn in een braadpan gieten en de knoflook, rozemarijn, tijm en jeneverbessen toevoegen. Het vlees in het mengsel leggen en 24 uur laten marineren, regelmatig omkeren.

Stap 2.
Schenk de melk erop, het vlees moet geheel bedekt zijn. Op een laag vuur of in een, tot 150 graden voorverwarmde oven circa 1 uur stoven tot de melk geheel is opgenomen. Verhoog de temperatuur (oven naar 200 graden) en braad het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en snijd het vlees tussen de ribben door in plakken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!