Italiaanse aardappelsalade
20-40 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g serranoham
  • 450 g mini krieltjes (voorgegaard)
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 100 g verse pesto
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 1 el citroenolie
  • 40 g rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • ½ citroen, het sap en de rasp
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de mini krieltjes in ongeveer 5 minuten gaar met een beetje zout, giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  2. Breng water aan de kook en blancheer hierin de erwtjes 2 minuten. Giet ze af, plet ze enigszins en meng ze met de pesto. Voeg citroensap en -rasp toe en meng de erwten-pesto met de lente-ui door de krieltjes.
  3. Verdeel de rucola over 4 borden en schep er de krieltjes op. Maak mooie ‘rozetten’ van de serranoham en verdeel ze over de salade.
  4. Besprenkel de salade met de citroenolie, strooi er de pijnboom – pitten overheen en breng het geheel op smaak met peper.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 375 KCAL (1575 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 22 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 27 G

BBQ-salades die niet mogen ontbreken volgens de Keurslager:

  • Pastasalade, met bijvoorbeeld olijven en zongedroogde tomaten.
  • Aardappelsalade, met augurken, zilveruitjes en dille voor friszure tonen.
  • Fruitsalade, als afsluiter, met onder andere mango, aardbei, sinaasappel en frambozen.
  • Wittekoolsalade, echt Amerikaans. Het ideale BBQ-bijgerecht

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!