Italiaanse boerenkoolstamppot met rumpsteak tagliata
20-40 minuten
Koken
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Winter

Ingrediënten

  • 600 g biefstuk (rumpsteak)
  • 3 el olijfolie
  • 130 g taggiasche olijven (of andere soort donkere olijven)
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 40 g grove parmezaan
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

BENODIGDHEDEN STAMPPOT

  • 600 g gesneden boerenkool
  • 800 g kruimige aardappel
  • 40 ml melk
  • 2 el roomboter
  • 2 el groene pesto
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • Zwarte peper
  • Peper en zout

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 320 KCAL (1445 KJ). VET: 6,8 G (WAARVAN 5,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 13,1 G. KOOLHYDRATEN: 47,6 G.

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en kook de boerenkool in de laatste 5 minuten mee met de aardappels. Giet af en stamp fijn.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Roer deze samen met de melk, roomboter en pesto door de stamppot. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Kruid ondertussen het rundvlees royaal met zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het vlees 5 minuten per kant (medium-rare) en laat het daarna even rusten. Voeg ondertussen de olijven toe aan de koekenpan en blus het af met balsamicoazijn. Kook dit kort in tot een jus ontstaat.
  5. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  6. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met geroosterde pijnboompitten, de rumpsteak, parmezaan, warme olijven en balsamico-jus.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 509 KCAL (2113 KJ). VET: 37,2 G (WAARVAN 25,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 38,2 G. KOOLHYDRATEN: 3,3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!