Ingrediënten
500 g kalfsgehakt
120 g Parmaham, fijngesneden
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
100 g boter
45 g rucola
8 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt met wat olijfolie
2 eetlepels mayonaise
0,5 eetlepel zwarte olijventapenade
4 zwarte olijven, fijngesneden
4 bagels
Bereidingswijze
Stap 1.
Kneed het gehakt met de gesneden ham, de kaas, eieren en wat zout en versgemalen peper. Maak er stevige ballen van, druk ze plat en haal ze door het paneermeel.
Stap 2.
Smelt de boter in een braadpan en bak de hamburgers rondom aan. Laat ze vervolgens op laag vuur in 10-15 minuten garen.
Stap 3.
Meng de mayonaise met de tapenade en de olijven.
Stap 4.
Snijd de bagels open en beleg met de zongedroogde tomaatjes. Leg daarop wat rucola en daarbovenop de hamburger. Schep hierop een flinke lepel olijvenmayonaise en leg het kapje van de bagel erop.