Italiaanse gehaktballen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 600 g half-om-half gehakt
  • 50 g ui, fijngesneden
  • 3 g tijm (gedroogd)
  • Zeezout naar smaak
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden/geperst
  • Paneermeel

Bereidingswijze

  1. Meng het vlees samen met de ui en de knoflook. Voeg het zout, tijm en ei toe. Meng luchtig en niet lang door.
  2. Maak stevige mooie ronde ballen gehakt van 150 gram. Rol deze stevig door het paneermeel en laat ze een nacht in de koeling liggen (2-4 graden).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gehaktballen 15 minuten en stel hierna de oven in op 110 graden. Gaar de gehaktballen verder in de oven tot een kerntemperatuur van 68 graden is bereikt.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!