Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
1-2 teentjes knoflook
2 theel. gemengde gedroogde
Italiaanse kruiden
1 eetl. olijfolie
1 citroen
3 sneetjes wittebrood zonder korst
1 ei
Zout en versgemalen peper
50 g versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
50 g braadboter
Voor de spinazie:
3 eetl. olijfolie
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
750 g schoongemaakte en gewassen spinazie
1 blik blokjes gepelde tomaten
2 eetl. geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe het gehakt in een ruime kom. Snipper de ui en de knoflook, laat ze met de kruiden een paar minuten fruiten in de olijfolie en laat afkoelen. Borstel de citroen af onder de hete kraan, rasp de schil en pers het sap uit. Verkruimel het brood in de foodprocessor of hak het fijn. Klop het ei los met wat zout en peper. Doe het uienmengsel, de citroenrasp, het brood, het ei en de geraspte kaas bij het gehakt in de kom en meng goed door. Rol met vochtige handen acht balletjes van het gehakt. Laat ze zo mogelijk in de koelkast opstijven.
Stap 2.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de gehaktballetjes rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar worden. Keer ze op de helft van de tijd om.
Stap 3.
Verhit de olijfolie in een grote pan en schep er de tijm en de spinazie door. Voeg de blokjes tomaat met een paar lepels van het vocht en 2 eetlepels van het citroensap toe en laat omscheppend een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met spaghetti.