Italiaanse, Griekse en Turkse gehaktballetjes
20-40 minuten
Bakken
8 personen
Hapjes/Amuse
Gehakt
Internationaal

Ingrediënten

Italiaanse balletjes

– 300 g half-om-halfgehakt – 1 ei – 3 eetlepels paneermeel – 20 ml melk – Peper en zout – 15 kleine bolletjes mozzarella – 15 mini-tomaatjes – Bosje basilicum – Boter

Griekse balletje

– 300 g lamsgehakt – 1 ei – 3 eetlepels paneermeel – 2 eetlepels Griekse yoghurt – 1 theelepel oregano – Peper en zout – Boter

Fruitballetjes uit Turkije

300 g kipgehakt – 1 ei – 20 ml melk – 3 eetlepels paneermeel – 4 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes – 2 theelepels shoarmakruiden – Peper en zout – Boter

Bereidingswijze

Italiaanse balletjes

  1. Meng het gehakt met ei, paneermeel en de melk, peper en zout. Verdeel het in 15 hoopjes.
  2. Kneed het gehakt om de mozzarella-bolletjes. Verwarm boter in een koekenpan en bak de balletjes 10 minuten.
  3. Laat de balletjes afkoelen en prik ze met een tomaatje en basilicum op prikkers.

Griekse balletjes

  1. Meng het gehakt met ei, paneermeel en yoghurt, oregano, peper en zout.
  2. Draai er 15 balletjes van.
  3. Verwarm 50 g boter in een koekenpan en bak ze 15 minuten.
  4. Laat de balletjes afkoelen en rijg ze aan de prikker.

Fruitballetjes uit Turkije

  1. Meng het kipgehakt met ei, melk, paneermeel, stukjes abrikoos, peper en zout, en de shoarmakruiden. Draai er 15 balletjes van.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de kipballetjes 15 minuten.
  3. Laat ze afkoelen en prik ze aan prikkers.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!