Italiaanse hamburgers
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 16 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 ml Italiaanse tomatensaus met kruiden
  • Olijfolie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 125 g mozzarella, in 4 plakken
  • 2 Italiaanse bollen (half broodje per persoon)
  • 100 g rucola
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan of gebruik een grillpan. Kneed het gehakt in een kom met de ui, olijven, kruiden, 2 eetlepels tomatensaus en wat peper en zout naar smaak. Vorm er 4 grote hamburgers van.
  2. Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en rooster ze in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. De hamburgers mogen een beetje rosé zijn.
  3. Snijd intussen de broodjes open en bestrijk de snijvlakken dun met olijfolie. Leg de broodjes op de grill of in de grillpan en bak ze in 2-3 minuten knapperig.
  4. Besmeer de broodjes met de tomatensaus en leg daar de hamburgers op. Beleg ze verder met een plak mozzarella, rode ui, wat rucola en een paar druppels olijfolie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!