Italiaanse hamrolletjes met rucola
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

12 plakjes rauwe ham
75 g rucola
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels pijnboompitten
75 g rucola
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel pinda’s, ongezouten
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 ml olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ongeveer 1 minuut goudbruin.

Stap 2.
Doe de rucola, knoflook, pijnboompitten, pinda’s en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Meng het geheel kort en voeg de olijfolie toe tot de massa smeuig is. Schep het geheel (rucolapesto) in een kom en breng dit op smaak met peper en zout.

Stap 3.
Leg de plakjes ham op een bord samen met een flinke eetlepel van de rucolapesto in het midden. Rol het plakje ham op. Doe hetzelfde met de rest van de hamplakjes.

Stap 4.
Serveer eventueel met nog wat pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola op de rolletjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!