Ingrediënten
12 plakjes rauwe ham
75 g rucola
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels pijnboompitten
75 g rucola
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel pinda’s, ongezouten
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 ml olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ongeveer 1 minuut goudbruin.
Stap 2.
Doe de rucola, knoflook, pijnboompitten, pinda’s en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Meng het geheel kort en voeg de olijfolie toe tot de massa smeuig is. Schep het geheel (rucolapesto) in een kom en breng dit op smaak met peper en zout.
Stap 3.
Leg de plakjes ham op een bord samen met een flinke eetlepel van de rucolapesto in het midden. Rol het plakje ham op. Doe hetzelfde met de rest van de hamplakjes.
Stap 4.
Serveer eventueel met nog wat pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola op de rolletjes.