Italiaanse kalfsoester met caponata
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kalf
Italiaans
Lente

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters (ca.150 g per stuk)
  • 2 rode paprika’s, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesneden – 1 aubergine, fijngesneden
  • 2 el olijfolie – 2 el rodewijnazijn
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 40 g basilicumblaadjes
  • 80 g olijven, in plakjes
  • 50 g kappertjes
  • 50 g bloem
  • 40 g + 10 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el boter
  • 20 g pijnboompitten
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de rode paprika, bleekselderij, ui en aubergine. Voeg rodewijnazijn toe met de tomaat, de helft van de basilicumblaadjes, olijven en 30 g kappertjes. Onder af en toe roeren 5 minuten bakken. Leg de caponata na het bakken op het bord en houd dat warm.
  2. Meng de bloem met 40 g kaas, peper en zout en haal de kalfsoesters door de gekruide bloem. Schud het teveel aan bloem af. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalfsoesters op halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de kalfsoesters in circa 5 minuten per kant gaar worden.
  3. Bestrooi het kalfsvlees met 20 g kappertjes en pijnboompitten. Serveer het kalfsvlees op de caponata met de andere helft van de basilicumblaadjes en strooi er wat geraspte kaas overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 515 KCAL (2165 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 26 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!