Ingrediënten
500 g Italiaans gekruide kalfsreepjes
1 grote stronk andijvie
3 el boter
2 teentjes knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
2 dl kookroom
Bereidingswijze
Stap 1
Verwijder de buitenste en lelijke bladeren van de andijvie en snijd de stronk in de lengte in vieren. Spoel de binnenkant van de andijvie zorgvuldig onder stromend water. Schud de andijvie uit. Verwarm twee eetlepels van de boter met de knoflook zachtjes in een hapjespan tot de boter gaat bruisen. Leg de stukken andijvie in de boter en wentel ze even om, bestrooi ze met zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat de andijvie 2 minuten stoven.
Stap 2
Verwarm tegelijkertijd een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin in twee porties de kalfsreepjes een minuut aan. Doe al het vlees in de pan en zet het vuur hoog. Giet de room erbij en laat een minuut inkoken. Breng de saus verder op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de andijvie om in de pan en leg ze als een pakketje op de borden. Verdeel de kalfsreepjes in roomsaus er over en omheen. Lekker met pasta of gebakken aardappelen.