Italiaanse kalfsschnitzel met meiknolpuree
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Italiaans

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels, ongepaneerd
  • 8 plakjes pancetta
  • 150 g ricotta
  • 20 zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
  • 8 verse blaadjes salie
  • Rasp en sap van halve citroen
  • 500 g meiknollen
  • 100 g rucola
  • 15 ml olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de ricotta met de olijven, citroensap en geraspte citroenschil. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Verdeel de ricottavulling over de schnitzels. Leg er 2 blaadjes salie op. Rol de schnitzels op, wikkel er 2 plakken pancetta om en zet ze vast met een prikkertje.
  3. Kook de meiknollen in ruim wa­ter in 30 minuten gaar en giet ze af. Schil de knolletjes en pureer ze met een staafmixer tot een puree, breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en schep die door de puree.
  4. Verwarm de olijfolie in een koe­kenpan en bak de rolletjes rondom tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de rolletjes in een ovenschaal en zet die ongeveer 15 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven zodra het gaar is, dek het af met aluminiumfolie en laat dit 5 minuten rusten. Snijd ieder rolletje in drie mooie stukjes, verdeel ze over warme borden en geef er wat meiknolpuree bij.

Voedingswaarde per persoon
245 kcal (1030 kj). eiwit: 10 g. vet: 17 g (waarvan 11 g onverzadigd). koolhydraten: 11 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!