Italiaanse kipburger
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g kippendijtjes, fijngehakt
­1 ei
­2 eetlepels paneermeel
­2 eetlepels groene pesto
­25 g rucola
­2 rode uien, fijngesnipperd
1 eetlepel kappertjes, fijngesnipperd
­2 vleestomaten, in plakjes
Bol mozzarella
­Boter
­4 ciabattabroodjes
12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Stap 1.
Doe het gehakt, ei en paneermeel in een kom met de pesto, ui en kappertjes, en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng goed. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elk deel een burger.

Stap 2.
Bak de burgers in een koekenpan met wat boter om en om bruin en laat ze afhankelijk van de dikte nog maximaal 10 minuten garen in de oven (180 graden).
De kipburgers moe­ ten in ieder geval goed gaar zijn van binnen.

Stap 3.
Leg de burgers op een ciabattabroodje met wat rucola. Beleg de burgers met tomaat, mozzarella en eventueel verse basilicumblaadjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!