Italiaanse kipstoofpot uit de pan
0-20 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Italiaans

Ingrediënten

  • 800 g kippendijenvlees
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter
  • 4 uien, in halve maantjes gesneden
  • 4 theelepels tijmblaadjes
  • 2 takken rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 4 theelepels venkelzaad, gekneusd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 0,5 l witte wijn
  • 16 baby pepperoni
  • 16 kleine trostomaatjes

Bereidingswijze

  1. Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.
  2. Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.
  3. Voeg de tijm, rozemarijn, venkelzaad en geperste knoflook toe. Plus de rasp en sap van de citroen.
  4. Giet wijn en fond in de pan en laat dit geheel 2 uur op heel zacht vuur sudderen.
  5. Doe een half uur voor het serveren de tomaatjes en de pepperoni erbij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 29 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!