Italiaanse lamskoteletten met Parmezaanse kaassaus en doperwtensalade
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Zomer

Ingrediënten

Lamskoteletten

  • 12 lamskoteletjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 75 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix, gesneden
  • peper en zout

Parmezaanse kaassaus

    • 4 el boter
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 el bloem
    • 200 ml volle melk
    • 200 ml kippenbouillon
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 1 tl knoflookpoeder
    • peper en zout

    Doperwtensalade met pancetta

      • 120 g pancetta, in blokjes gesneden
      • 1 el olijfolie
      • 1 sjalot, in dunne plakjes gesneden
      • 400 g diepvrieserwten
      • peper en zout

      Bereidingswijze

      Marinadetijd: 1 uur
      Bereidingstijd: 25 minuten

      Lamskoteletten

      1. Meng in een lage schaal olijfolie, citroenrasp, citroensap en knoflook door elkaar. Roer de Italiaanse kruiden door de marinade. Leg de lamskoteletjes in de marinade en schep ze enkele malen om. Dek de schaal af en laat de koteletjes circa 1 uur marineren.
      2. Verwarm de BBQ tot ongeveer 200˚ C.
      3. Haal de lamskoteletjes uit de marinade en laat ze uitlekken. Gril de koteletjes aan elke kant circa 4 minuten op een rooster. Bestrijk de koteletjes enkele malen met de overgebleven marinade.

      VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 545 KCAL (2290 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 47 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 1 G.

      Parmezaanse kaassaus

      1. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de knoflook (heel kort smoren) en de bloem toe. Gaar alles nog 1 minuut op laag vuur .
      2. Schenk geleidelijk de melk erbij en blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de kippenbouillon toe en kook de saus wat in. Doe daarna de kaas, knoflookpoeder, peper en zout erbij en roer tot de kaas smelt.

      VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 215 KCAL (905 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 17 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

      Doperwtensalade met pancetta

      1. Verhit olijfolie in een koekenpan op middel – hoog vuur. Voeg de pancetta en sjalot toe en bak de pancetta knapperig en de sjalot bruin (circa 5 minuten).
      2. Voeg de diepvrieserwten toe en blijf roeren totdat de erwten warm zijn. Breng de salade op smaak met peper en zout.

      VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 210 KCAL (880 KJ). EIWIT: 11 G. VET: 13 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

      Keurslagers bij jou in de buurt

      In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!