Italiaanse Peposo
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

1,2 kg varkensschenkel (in schijven of aan een stuk, het vlees losgesneden)
3 eetlepels zwarte peper
1 bol knoflook, losgemaakt en gepeld -1l rode wijn
500 ml runderbouillon
5 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden en verdeel in een braadpan de schenkels over de bodem. Verdeel daarover een paar tenen knoflook, een eetlepel peper en zout en 2 takjes rozemarijn. leg daarop eventueel weer een laag schenkels, knoflook, peper en zout en rozemarijn, totdat deze ingredienten op zijn.
Giet de wijn en bouillon eroverheen, voeg laurierblaadjes toe en zet de pan met het deksel erop gedurende 6 uur in de oven. Schuim eventueel drijvend vet af en verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes en rozemarijntakjes.
Het vlees moet botermals en door en door gaar zijn.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!