Ingrediënten
1,2 kg varkensschenkel (in schijven of aan een stuk, het vlees losgesneden)
3 eetlepels zwarte peper
1 bol knoflook, losgemaakt en gepeld -1l rode wijn
500 ml runderbouillon
5 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden en verdeel in een braadpan de schenkels over de bodem. Verdeel daarover een paar tenen knoflook, een eetlepel peper en zout en 2 takjes rozemarijn. leg daarop eventueel weer een laag schenkels, knoflook, peper en zout en rozemarijn, totdat deze ingredienten op zijn.
Giet de wijn en bouillon eroverheen, voeg laurierblaadjes toe en zet de pan met het deksel erop gedurende 6 uur in de oven. Schuim eventueel drijvend vet af en verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes en rozemarijntakjes.
Het vlees moet botermals en door en door gaar zijn.