Ingrediënten
300 g naturel gekruide runderreepjes
zout en versgemalen peper
250 g snelkookrijst
150 g sperziebonen, in stukjes
50 g basilicum
75 cl extra vergine olijfolie
50 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
75 g rucola, gewassen en gedroogd
30 g parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de rijst in 8 minuten in ruim water met zout gaar. Giet af en laat uitstomen. Blancheer ondertussen de sperziebonen in circa 5 minuten bijtgaar, giet ze af en spoel ze koud af.
Vermaal de basilicum met een beetje zout en peper en de olijfolie tot groene olie. Dit kan in een vijzel of in de keukenmachine. Schep de olie, zongedroogde tomaten en de sperziebonen door de warme rijst en laat afkoelen tot lauw. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de runderreepjes op hoog vuur in circa 2 minuten bruin. Verdeel de rijst over vier borden, leg hierop een pluk rucola en verdeel hierop de runderreepjes. Schaaf er wat parmezaanse kaas over en nog wat versgemalen peper.