Italiaanse sukade met tagliatelle
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Winter

Ingrediënten

  • 1 kg sukade
  • 2 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 250 g champignons
  • 15 g verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
  • 800 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de sukade rondom bruin.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen, de winterpeen en champignons in plakjes en pers de knoflook uit. Haal het vlees uit de pan en voeg 2 el olijfolie toe aan het braadvocht.
  3. Doe de ui, knoflook, winterpeen en champignons in de pan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat ook dit even meebakken.
  4. Leg de sukade terug in de pan en voeg tomatenblokjes, rode wijn en kalfsfond toe, samen met de Italiaanse kruiden.
  5. Laat het geheel met een deksel op de pan 3,5 uur garen in de oven.
  6. Haal de pan uit de oven en laat de saus in 20 minuten zonder deksel op de pan iets inkoken. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
  7. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking en schep deze met het vlees in een diep bord. Rasp er tot slot de Parmezaanse kaas overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1100 KCAL (4616 KJ). EIWIT: 73 G. VET: 41 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 95 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!