Italiaanse varkensrollade met pesto en ciabatta
langer dan 60 minuten
Oven
6 personen
Lunch
Varken
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

– 1 kg varkensfiletrollade
– 3 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
– 3 takjes tijm, de groene blaadjes
– 1 tak salie, de blaadjes fijngesneden
– 1 eetlepel venkelzaad, gekneusd
– 4 tenen knoflook, geperst
– Olijfolie
– 3 eetlepels honing
– Groene pesto
– Ciabatta
– Peper en zout
– Vleesthermometer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180 graden. Meng de tijm, rozemarijn, salie, het venkelzaad en de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en breng het mengsel verder op smaak met peper en zout.
  2. Wrijf het vlees in met het kruiden- en specerijenmengsel en leg het in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Plaats de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven óf tot de rollade een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt.
  3. Haal het vlees uit de oven en smeer het in met de honing en wat braadvocht. Laat het rusten op een snijplank en snijd er tot slot niet te dikke plakken van.
  4. Serveer de rollade met groene pesto en ciabatta.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 590 KCAL (2480 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 24 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 40 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!