Japanse kipgehaktballetjes in oestersaus
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Borrel
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 1 klein ei
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el maizena
  • 3 el panko
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 100 ml + 2 el olijfolie
  • 100 ml oestersaus
  • sap en rasp van
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

  1. Meng het kippengehakt met het losgeklopte ei, de sojasaus, de sesamolie, maizena, panko, fijngehakte knoflook en gember (geschild en geraspt). Zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het gehakt steviger wordt en de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Draai kleine balletjes van het kippengehakt. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Zet de warmtebron lager en gaar deze in ongeveer 10 minuten.
  3. Meng de oestersaus met 100 ml olijfolie, het limoensap en -rasp en serveer dit bij de gehaktballetjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 695 KCAL (2920 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 58 G (WAARVAN 47 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!