Japanse kipsaté (Yakitori)
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Japans

Ingrediënten

450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes
50 ml Japanse sojasaus
25 ml mirin
15 gr suiker
25 ml saké
1 bos lente-uitjes
zonnebloemolie
1 el sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze

Voeg de ingrediënten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kip een half uur marineren.

Snijd de lente-ui in stukjes van twee centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lenteuitjes om en om aan de satéstokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, of gebruik de barbecue, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten (bij gebruik van kipdijvlees 2 minuten per kant langer) aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!