Japanse ramen met gelakte procureur
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Rund
Japans
Winter
Ingrediënten
– 4 procureurlapjes (500 g), in dobbelsteentjes
– 4 eetlepels hoisinsaus
– 2 cm gember, geschild en geraspt
– 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
– 1 stengel citroengras, ingesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels ketjap
– 1 liter kippenbouillon
– 400 g noedels naar keuze (eiernoedels, boekweitnoedels of sobanoedels)
– 300 g broccoliroosjes of bimi
– 4 eieren
– 175 g gemengde paddenstoelen
– 4 eetlepels ongezouten pinda’s
– Peper en zout
– Olijfolie
Bereidingswijze
- Kruid de procureurblokjes met zout en peper. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes vlees in 20 minuten rondom bruin en gaar. Roer de hoisinsaus erdoorheen en bak het vlees krokant.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gember, rode peper, het citroengras en de knoflook. Voeg honing toe en laat het geheel iets karamelliseren. Doe de ketjap en de kippenbouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Bereid ondertussen de noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Kook de broccoliroosjes of bimi beetgaar en de eieren net niet hard.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen.
- Pel en halveer de gekookte eieren. Schep de gekookte noedels in een diep bord, schenk het bouillonmengsel eroverheen en voeg als topping de procureurlapjes, paddenstoelen, gehalveerde eieren en broccoli toe.
- Garneer de ramen met ongezouten pinda’s.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1165 KCAL (4895 KJ). EIWIT: 51 G. VET: 65 G (WAARVAN 51 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 91 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!