Javaanse rundersaté
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend
Ingrediënten
800 g runderbiefstuk, in blokjes gesneden spiesjes
Voor de marinade:
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels honing
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel koriander
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de saus:
2 eetlepels gesnipperde ui
2 eetlepels ketjap
1 limoen, geperst
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel bruine suiker
2 draaien zwarte peper
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de marinade, voeg de blokjes rundvlees toe en laat ze een uur marineren. Meng in een pannetje de ingredienten voor de saus en verwarm op laag vuur. Rijg de gemarineerde rundvleesblokjes aan de spiesjes en gril ze op de voorverwarmde barbecue. Serveer de saus bij de spiesjes.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!