Javaanse rundersaté
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­800 g runderbiefstuk, in blokjes gesneden spiesjes

Voor de marinade:
­2 eetlepels ketjap
­2 eetlepels honing
­1 teentje knoflook, geperst ­
1 eetlepel koriander
­1/2 theelepel chilipoeder
­2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de saus:
2 eetlepels gesnipperde ui ­
2 eetlepels ketjap
­1 limoen, geperst
­2 eetlepels ketchup
­1 eetlepel bruine suiker ­
2 draaien zwarte peper

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade, voeg de blokjes rundvlees toe en laat ze een uur marineren. Meng in een pannetje de ingredienten voor de saus en verwarm op laag vuur. Rijg de gemarineerde rundvleesblokjes aan de spiesjes en gril ze op de voorverwarmde barbecue. Serveer de saus bij de spiesjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!